szolgáltatásaink

Táplálkozási tanácsadás

“Az egészséges külső belülről fakad.”

Mi is ezt az elvet valljuk, éppen ezért Életmód és táplálkozási tanácsadással is bővítettük szolgáltatásainkat!

Bizonyára számotokra is ismerős a hosszú távon tarthatatlan és egészségtelen diéták utáni yoyo effektus. A leadott kilók gyorsan és kíméletlenül visszaszaladnak, általában több is, mint amit leküzdöttetek, nem beszélve a gyötrő éhségérzetről és enerváltságról.

És persze a kudarcról, hogy megint nem sikerült elérni és megtartani a kívánt testsúlyt és formát.

MIVEL MINDEN SZERVEZET MÁS ÉS MÁS, UGYANAZZAL A DIÉTÁVAL MINDENKINÉL HASONLÓ EREDMÉNYEKET ELÉRNI ÉS HOSSZÚTÁVON FENNTARTANI NEM LEHET!

Ezért van szükség a SZEMÉLYRE SZABOTT ÉLETMÓD ÉS TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSADÁSRA!

TÁPLÁLKOZÁSI TANÁCSADÁS A PLS-ben

Az első konzultáción egy kérdőív segítségével feltérképezzük az általános táplálkozási szokásokat, hétköznapi rutinokat, az eddigi sikertelen fogyókúrák lehetséges okait, valamint meghatározzuk az elérni kívánt testsúlyt.

Ebben egy INBODY270 testanalizátor is a segítségünkre lesz, ami már önmagában is egy részletes eredményt ad a test összetételéről, és annak javítandó értékeiről!

E megbeszélés nagyjából egy órát vesz igénybe.

Ezután az egyéni anyagcseretípus és domináns hormontípus meghatározása következik.

Miért fontos ezt ismerünk?

Mivel minden szervezet más és más, ezért mindenkinek más arányban van szüksége a fehérje-szénhidrát-zsír bevitelére.

Az ideális táplálkozási irány alapján 3 fő típus határozható meg:

 • FEHÉRJE típus: akiknek több zsírra és állati eredetű fehérjére van szüksége, valamint kevesebb szénhidrát forrásra
 • SZÉNHIDRÁT típus: akiknek inkább több, jó minőségű szénhidrátra, kevesebb zsírra, és inkább sovány, akár csak növényi fehérjére van szüksége
 • EGYENSÚLYI típus: a fent említett két típus között van

Hormontípus szerint lehet:

 • AGYALAPI: testük nem túl izmos, inkább puha, kezük-lábuk kisebb, fejük a testükhöz képest nagy. Ha híznak, egész testükön egyenletesen rakódik le a felesleg.
 • MELLÉKVESE: erős, zömök testalkatú emberek, széles mellkassal, akkor is izmosak és erősek, ha nem sportoltak. Csontozatuk is erős. Ha híznak, főleg mellre és hátra, de a kidomborodó pocak is jellemző.
 • PAJZSMIRIGY: egyensúlyi helyzetben vékony csontú, karcsú emberek, hosszúkás ujjakkal. Hízáskor inkább deréktájra és a combokra rakódik a felesleg, de még így is kecsesek maradnak.
 • PETEFÉSZEK: értelemszerűen csak nők tartoznak ebbe a típusba.A gömbölyded formák, kerek csípő jellemző rájuk, tipikus JLo alkatok. Elsősorban csípőre és fenékre híznak.

Fontos tudnunk, mik a domináns mirigyet serkentő élelmiszerek, ezek a kiegyensúlyozás érdekében mindenképpen kerülendők!

Az eredmények részletes kiértékelése zárja a tanácsadást, amely a következőket tartalmazza:

 • leírást a táplálkozási tipusod jellemzőiről,
 • mérési eredményeidet,
 • személyre szabott élelmiszerlistát,
 • számodra optimális ajánlást hányszor, milyen időben és mennyit egyél a megfelelő zsír-szénhidrát-fehérje arányok megtartásával.
 • 1-3 hónapon belül egy INBODY kontrollmérés

Ha számodra fontos, hogy tested valódi igényei szerint táplálkozz, mert eleged van a sikertelen diétákból, szeretnél egy egészségesebb, jobb közérzetet és formát, várlak szeretettel: H. Vámos Andrea :)